Vyhľadávanie

Chorvátsko - zaujímavé destinácie

17.03.2011 15:45

Žiadny div, že Chorvátsko patrí k najobľúbenejším cieľom slovenských turistov. Táto krajina má totiž naozaj čo ponúknuť každému - či už chcete ísť na dovolenku s deťmi alebo napríklad s partiou priateľov na jachtu.Chorvatsko je pohostinná krajina s nádhernou prírodou, prekrásnym morom, výbornou kuchyňou a s množstvom možností zábavy. Dovolenka Chorvátsko je proste pohodová a navyše za rozumnú cenu. 
Chorvátsko si našlo svoju obľubu predovšetkým vďaka ľahkej ceste do Chorvátska. Behom pár hodín môžete byť pri mori na pláži. Preto tiež českí turisti majú Chorvátsko radi a radi sa do Chorvátska vracajú. Medzi najčastejšie navštevované miesta patria Istria (Istrijský polostrov), Severná Dalmácia a jej ostrovy, ostrovy Stredná Dalmácia atď
Jadranské pobrežie sa môže pochváliť mnohými letoviskami, ktoré sa vyrovnajú španielskym alebo francúzskym letoviskám. Dovolenka Chorvátsko ponúka nielen kúpanie v priezračnom mori, ale aj kultúrne vyžitie a potulky po historických pamiatkach. Každé letovisko potom ponúka zapožičanie športového náčinia a samozrejme sa oplatí ochutnať miestne špeciality. Chorvátsko je rajom pre priaznivcov slnenie na pláži, gurmánov, športovo založení návštevníkov, ale aj turistov, ktorí radi objavujú prírodné a architektonické pamätihodnosti.