Vyhľadávanie

Chorvatsko

17.03.2011 15:47

V Chorvátsku zvádza história s prírodou vyrovnaný súboj o priazeň zahraničných návštevníkov. V staroveku si tam slávny cisár nechal postaviť svoju rezidenciu, v stredoveku si krajinu chránili Benátčania a budovali tam jedno opevnené mesto za druhým. Reliéf krajiny vytvára Dinárske pohorie, ktoré spadá do vĺn Jadranského mora av blízkosti pobrežia sa znovu vynára v podobe stoviek ostrovov. Prelínanie minulosti a pôsobivé prírodné scenérie Vás bude sprevádzať po celý zájazd, ktorý mapuje krajinu, ktorú si lmaři vybrali ako kulisu pre natáčanie Vinnetua.
Po upokojenie vojnového konfliktu začali Chorvátsko vo veľkom znovu objavovať turisti. Veľkým lákadlom bola dostupnosť autom, prívetivé ceny a treba tiež spoločné slovanské korene. V posledných rokoch sa síce možno zmenili ceny smerom hore, stále to však popularite príliš neuškodilo. Niet divu, že je Chorvátsko veľmi obľúbenou dovolenkovou destináciou. Čarovné spojenie mora a hôr je to dobrým predpokladom. Jadranské more má príjemnú teplotu, je čisté a hlave blízko. Nie je teda problém vziať na takú dovolenku aj menšie deti. Pobrežie je dostatočne členité a pestré, aby uspokojilo akékoľvek predstavy. Množstvo ostrovčekov tomu tiež výrazne napomáha. Pláže majú najrôznejšiu podobu, od jemného piesku cez štrk až po skaliská. Vstup do mora môže byť pozvoľný aj veľmi prudký.
Flóra i fauna krajina je veľmi pestrá. Chorvátsko nepoteší len návštevníkov zaujímajúcich sa o morský svet. Zaujme aj ostatné obdivovateľov prírodných krás, ktorí majú možnosť navštíviť viacero národných parkov a ďalších rezervácií